Over ons

Ik ben Bianca Heesakkers, uw podotherapeut

In 2002 ben ik afgestudeerd als podotherapeut. Daarna heb ik eerst 5 jaar werkervaring opgedaan in een groepspraktijk voor podotherapie en daarnaast ben ik -om mijn interesse en kennis in het functioneren van het menselijk lichaam verder te vergroten- de opleiding fysiotherapie gaan volgen. Na het afronden van die opleiding in 2005 ben ik ook als fysiotherapeut gaan werken, in een fysiotherapiepraktijk.

Podotherapie Cranendonck

In het voorjaar van 2008 ben ik in Maarheeze gestart met mijn eigen lang gekoesterde wens, een eigen podotherapiepraktijk, genaamd ‘Podotherapie Cranendonck’. Tot medio 2012 heb ik het werk in mijn eigen praktijk kunnen combineren met mijn baan als fysiotherapeut. Door de groeiende podotherapiepraktijk werd het echter steeds moeilijker om beide werkzaamheden te combineren en heb ik ervoor gekozen om alleen als podotherapeut te blijven werken.

De voorkeur voor podotherapie was er omdat ik hierin mijn creativiteit bij het vervaardigen van alle hulpmiddelen (podotherapeutische zolen, teenstukjes (ortheses) en nagelbeugels) en technische kennis beter kwijt kon dan als fysiotherapeut. Maar dat wil niet zeggen dat ik tegenwoordig als niet-praktiserend fysiotherapeut mijn kennis en ervaring die ik in dat vak heb opgedaan niet meer gebruik. Dagelijks komt deze kennis me nog van pas om complexere klachten te verhelpen. En ook de lijnen met mijn fysiotherapiecollega’s zijn hierdoor kort, wat in het belang is van de patiënt.

Nascholingen

De afgelopen jaren heb ik verschillende lezingen en congressen bijgewoond en nascholingen gevolgd, o.a. op het gebied van diabetes mellitus, manuele therapie, oedeemtherapie, gesuperviseerde looptraining, (medical) taping, de dansersvoet, ondernemen in de zorg, Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP), CAD-CAM designer (het digitaal ontwerpen van zolen), stagebegeleiding, etc.

Individuele zorg voor de patiënt

Ik bied patiënten en luisterend oor en probeer de oorzaak van hun klachten te achterhalen, waarna er voor iedere patiënt een individueel behandelplan opgesteld wordt waarbij de hulpvraag van de betreffende patiënt steeds centraal staat.

U kunt een review schrijven

Als u dat wilt, kunt u een waardering over mij plaatsen op de website van Zorgkaart Nederland. Dit helpt andere patiënten bij het kiezen van een podotherapeut. Klik hier om een review achter te laten.

Deel viaShare on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email