Afspraak zonder verwijzing

Afspraak zonder verwijzing

Vanaf vandaag geldt ook bij Podotherapie Cranendonck de ‘Directe Toegankelijkheid Podotherapie’ (DTP). Dit betekent dat een bezoek aan de podotherapeut nu ook zonder een verwijzing van een (huis)arts mogelijk is. Dit wordt ‘directe toegankelijkheid’ genoemd. Voorheen was het altijd zo dat -op grond van artikel 34 van de Wet BIG- altijd een verwijzing van een arts nodig was om terecht te kunnen bij een podotherapeut. Door Podotherapie Cranendonck is de verplichte opleidingsmodule behaald om ook daadwerkelijk direct toegankelijk te mogen zijn. Dit betekent dat het mogelijk is om zonder verwijzing van een huisarts of specialist een afspraak bij Podotherapie Cranendonck te maken.

Als u gebruik wil maken van de ‘directe toegankelijkheid podotherapie’ zal een podotherapeut eerst een (wettelijk verplichte) intake uitvoeren, waarin beoordeeld wordt of het mogelijk is om zonder verwijzing behandeld te worden. Daarvoor zijn landelijke richtlijnen opgesteld. Dit betekent dat er voor aanvang van de behandeling een aantal (wettelijk vastgestelde) vragen gesteld worden, die voor de podotherapeut noodzakelijk zijn om te bepalen of u op de juiste plek bent met uw zorgvraag. De podotherapeut zal de vragen met u doornemen tijdens de eerste afspraak en daar waar nodig nog enkele vragen stellen ter verduidelijking.

Als alles duidelijk is -voor zowel de podotherapeut als voor u- zal er van u een handtekening gevraagd worden om de behandelingsovereenkomst te bekrachtigen. Meestal kan er dan worden overgegaan tot de daadwerkelijke behandeling of het onderzoek. In sommige gevallen kan het echter zijn dat de podotherapeut alsnog toestemming of advies nodig heeft van uw huisarts. In dat geval zal de podotherapeut contact opnemen met uw huisarts en kan het zijn dat u toch wordt doorverwezen voor een huisartsenconsult, om alsnog een verwijzing te krijgen.

Deel viaShare on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email