Minister bevestigt positie van de podotherapeut

Minister bevestigt positie van de podotherapeut

Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) schrijft in een brief aan de Tweede Kamerfracties:

“Het uitvoeren van curatieve handelingen in de voetzorg is voorbehouden aan de podotherapeut. Daarom is dit beroep opgenomen in artikel 34 van de Wet BIG. Alle andere voetverzorgers zoals de podoloog, medisch pedicure, pedicure met aantekening (diabetisch, reumatisch en/of oncologisch) en de paramedisch chiropodist mogen zich uitsluitend richten op verzorging en/of preventie”.

En: “De podotherapeut stelt het behandelplan op en die kan een deel van de behandeling laten uitvoeren door een medische pedicure of een pedicure met aantekening (diabetisch, reumatisch en/of oncologisch)”.

Het bovenstaande schrijft de minister in een brief waarin ze uitleg geeft over haar besluit met betrekking tot de aanvraag van de NMMV voor opname in de Wet BIG van het beroep ‘Medische pedicure – niveau 4’.

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) is blij met deze verklaring van de minister en ziet deze uitspraak ook als steun van het ingezette beleid: professioneel leiderschap en samenwerken met alle beroepsgroepen in de voetengezondheidszorg.

Deel viaShare on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email