Podotherapeutische zorg kan opgeschaald worden

Podotherapeutische zorg kan opgeschaald worden

We starten de maand mei met goed nieuws: podotherapeutische zorg kan stapsgewijs opgeschaald worden.

Na de afgelopen weken veel telefonische en videoconsulten gedaan te hebben, met slechts zelden een fysieke afspraak voor medisch noodzakelijke zorg, komt er vanaf volgende week verandering! De podotherapeutische zorg mag namelijk opgeschaald worden.

Natuurlijk is het noodzakelijk om de paramedische zorg veilig en verantwoord op te schalen, met gepaste voorzorgsmaatregelen voor alle zorgverleners, om zo besmettingsrisico’s te beperken. Op basis van de adviezen en informatie van het Ministerie van VWS en de richtlijnen van het RIVM (d.d. 30 april jl.) is een stappenplan tot stand gekomen. In dit stappenplan staat beschreven onder welke voorwaarden de zorg plaats kan vinden.

Het accent ligt nog steeds op -waar het effectief is- de zorg op afstand te leveren. De zorg die Podotherapie Cranendonck levert zal voldoen aan alle opgestelde richtlijnen. Per patiënt wordt gekeken of zorg in de praktijkruimte noodzakelijk is en hoe dat binnen de richtlijnen toegepast kan worden. De inrichting van de praktijk is de laatste weken al veranderd, om zo voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Ik ben blij dat we weer een stapje de goede richting in kunnen zetten en het voelt goed om weer meer zorg te mogen leveren!

De komende dagen worden nog enkele laatste voorbereidingen getroffen en dan start ik vanaf maandag 4 mei a.s. met het opschalen van de podotherapeutische zorg. Vandaag komen de laatste persoonlijke beschermingsmaterialen, binnen zodat ik weer lekker aan de slag kan en mag! Ik ben trots op onze beroepsvereniging (de NVvP) die bergen werk heeft verzet om ons op praktijkniveau goed te ondersteunen.

Voor vragen kunt u me telefonisch bereiken. Krijgt u mij niet telefonisch te pakken, spreek dan de voicemail in; ik bel u zo spoedig mogelijk terug. Tijdens behandelingen wordt er geen telefoon aangenomen in verband met de hygiëne. Kom niet naar de praktijk om een afspraak in te plannen, doe dit uitsluitend telefonisch.

#blijfgezond #COVID-19 #wemogenweer #fysiekezorg #blij #opgelucht #ikzorg #stapvoorstap #houdvoldoendeafstand #houdrekeningmetelkaar #hetwassaaierzonderjou #samenhoudenwecoronaondercontrole #hygiëne

Deel viaShare on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email