Podotherapie Cranendonck 10 jaar!

Podotherapie Cranendonck 10 jaar!

Wat begon als een droom van podotherapeut Bianca Heesakkers, is inmiddels uitgegroeid tot een 10-jarige volwaardige podotherapiepraktijk in Maarheeze. Deze maand is het 10 jaar geleden dat Podotherapie Cranendonck (op 9 februari 2008) haar deuren voor het eerst opende; op 12 februari 2008 stapte de eerste patiënt de praktijk binnen.

Inmiddels is de praktijk een begrip in Maarheeze en omgeving en is de praktijk uitgegroeid tot een goed lopende praktijk, waar patiënten deskundig en persoonlijk advies krijgen en er -indien nodig- een podotherapeutische behandeling gestart wordt.

Ook in de toekomst willen we de dienstverlening met dezelfde kundigheid en kwaliteit blijven voortzetten. Dat het met de kwaliteit van de praktijk goed zit bewijst de audit die op 22 februari jl. heeft plaatsgevonden.

De praktijk is in die audit beoordeeld op de volgende zes kwaliteitsdomeinen:

1. Patiënten perspectief
2. Professionele ontwikkeling en innovatie
3. Praktijkinrichting
4. Hygiëne en infectiepreventie
5. Statusvoering
6. Evaluatie van zorg

Het kwaliteitskeurmerk is verlengd voor 5 jaar tot februari 2023; de praktijk heeft bij de audit een gemiddelde score behaald van 85%, een score om trots op te zijn en die we minimaal willen behouden!

Kijk hier voor meer informatie over het praktijkkeurmerk.

De wereld om ons heen is de afgelopen 10 jaar veel veranderd en daarom verandert Podotherapie Cranendonck voortdurend mee. De ontwikkeling van kinderen en specifiek de kindervoet heeft veel invloed op het functioneren op latere leeftijd. Ook op de werkvloer heerst een hoge werkdruk die lichamelijke klachten tot gevolg kan hebben; goede schoenen en eventuele podotherapeutische hulpmiddelen kunnen ziekteverzuim verminderen en werkvreugde verhogen. Er is sprake van toenemende vergrijzing met vaak als gevolg een toename van lichamelijke klachten; om zo lang mogelijk mobiel te blijven kan podotherapie vaak uitkomst bieden.

Deel viaShare on Facebook0Share on Google+0Email this to someone