Schoenreiniging met de ‘Shoefresh’

Schoenreiniging met de ‘Shoefresh’

Vanaf vandaag kunt u in de wachtruimte van de praktijk uw schoenen reinigen en drogen met een ‘Shoefresh’. Met dit apparaat kunt u uw schoenen aan de binnenzijde reinigen, zodat het vocht en de vervelende geur uit de schoenen verdwijnt. Klik hier voor meer informatie over zweetvoeten, schoenreiniging en de Shoefresh. En klik hier voor een informatievideo over de Shoefresh.

Het is belangrijk om schoenen af te wisselen, zodat het vocht aan de binnenzijde van de schoen weg kan. Onze voeten zijn een groot deel van de dag opgesloten in lucht- en waterdichte schoenen, met ook nog met warme sokken er omheen. In de schoenen ontstaat een temperatuur van tussen de 30 en 40°C. Gemiddeld produceren voeten 250 ml transpiratie per dag. Dat vocht is een ideale omgeving voor schimmels en bacteriën. Bacteriën produceren afvalstoffen en onaangename geuren. Zo ontstaan zweetvoeten.

Naast voetengeur kan dit voetschimmel en zelfs kalknagels tot gevolg hebben. Haal daarom dagelijks voordat u gaat slapen uw binnenzolen/steunzolen uit uw schoenen, zodat het vocht wat in de zool getrokken is weg kan en laat uw schoen ventileren. Mocht uw schoen desondanks de volgende ochtend nog vochtig zijn of een vervelende geur afscheiden, dan is de Shoefresh mogelijk een uitkomst voor u.

De Shoefresh is een elektrisch apparaat dat schoenen reinigt en droogt zonder dat u er omkijken naar heeft. Het enige dat u hoeft te doen is uw schoenen op de Shoefresh plaatsen. Dankzij een infrarood-sensor begint de Shoefresh meteen te werken als er iets op de houder wordt geplaatst. Binnen een half uurtje zijn uw schoenen van binnen schoon en droog.

Doordat het drogen van binnenuit gebeurt is het niet slecht voor de schoenen. Het leer droogt niet uit zoals het geval is als schoenen bij de verwarming worden gezet.

Het reinigen van de binnenkant van de schoenen gebeurt via ozon. Voor het drogen wordt warme lucht gebruikt. Daarvoor is de Shoefresh voorzien van twee ventilatoren, voor iedere schoen één. De houders van de Shoefresh zijn geschikt voor alle soorten en maten schoenen en laarzen, maar bijvoorbeeld ook voor pantoffels, handschoenen, scheenbeschermers of een motorhelm.

Deel viaShare on Facebook0Share on Google+0Email this to someone