Update omtrent het coronavirus

Update omtrent het coronavirus

(Spoed)zorg
Tot (minimaal) 6 april 2020 wordt door Podotherapie Cranendonck in ieder geval noodzakelijke (spoed)zorg geleverd bij NIET-coronapatiënten. Twijfel je aan jouw gezondheid, blijf dan vooral thuis.

Zie voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-gezondheid.

Podotherapeutische zorg is in deze tijd onder andere noodzakelijk bij:
• de instrumentele behandeling bij diabetes patiënten met een Sims 3-classificatie of mensen met ernstig vaatlijden (PAV),
• drukplekken,
• wondjes,
• ingegroeide nagels.

Door deze zorg te blijven verlenen kunnen we complicaties bij deze patiënten voorkomen, zodat de ziekenhuizen en huisartsen uiteindelijk niet extra worden belast met deze complicaties.

Huisbezoeken worden in principe niet gedaan in deze periode, omdat de richtlijnen voor infectie- en hygiënepreventie niet optimaal opgevolgd kunnen worden.

Door fysieke contacten met patiënten te beperken hoop ik eventuele kruisbesmettingen te voorkomen en daarmee onze ouderen en kwetsbare patiënten zoveel mogelijk te beschermen.

(Diabetes)controle’s worden tijdelijk telefonisch en/of digitaal gedaan, ter vervanging van de fysieke consulten.

Twijfel je of je klachten kunnen wachten, schroom niet om telefonisch of per e-mail contact met me op te nemen, ik denk graag met je mee. Ik ben er ook nu om je van advies te voorzien.

Bereikbaarheid
Om deze periode goed door te komen zal ik als podotherapeut op alle werkdagen telefonisch bereikbaar zijn. Ik vraag je om alleen naar de praktijk te komen als je een fysieke afspraak hebt. De praktijk is immers alleen toegankelijk voor mensen die een afspraak hebben. Naast jezelf mag je maximaal één begeleider meebrengen.

De praktijk is telefonisch bereikbaar op:
• maandag van 9:00 tot 17:00 uur
• dinsdag van 9:00 tot 17:00 uur
• woensdag van 9:00 tot 12:00 uur
• donderdag van 9:00 tot 17:00 uur
• vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

Bovengenoemde maatregelen neem ik in het belang van de gezondheid van mijn patiënten, verwijzers en mijzelf. Ik hoop hiermee bij te dragen aan vertraging van verspreiding van het virus.

Dringend advies
Nu we allemaal veel meer thuis zijn mag dat absoluut geen excuus zijn om de hele dag te zitten! Neem je verantwoording en blijf ook thuis in beweging om je lichaam fit en mobiel te houden. Blijf in beweging, doe die klusjes in huis die al lange tijd zijn blijven liggen. Door te bewegen blijf je mentaal en lichamelijk fitter.

Nu de sportverenigingen en sportaccommodaties gesloten zijn wordt je uitgedaagd om creatief te zijn. Iedereen heeft in huis zware attributen, (spring)touwen, ballen, etc. die gebruikt kunnen worden om te sporten of (meer) te bewegen. Maar ook zonder attributen kun je jouw lichaam op veel manieren uit blijven dagen. Bijvoorbeeld door een muurzit, squats, lunches, planken, evenwichtsoefeningen, etc., hierbij maak je gebruik van jouw eigen lichaamsgewicht. Spit je tuin om of neem vaker de trap. Er zijn tal van mogelijkheden om in beweging te zijn èn te blijven. Blijf te allen tijden goed naar je lichaam luisteren, want jij kent immers jouw eigen lichaam het beste. Doe dit allemaal uiteraard wel met goed (sport)schoeisel (in combinatie met eventuele podotherapeutische hulpmiddelen), zodat de basis goed staat en overbelasting van je voeten, benen en/of rug voorkomen wordt.

Succes, pas goed op jezelf en voor iedereen met ziekteverschijnselen: beterschap!

Deel viaShare on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email