Coronavirus, nieuwe update

Coronavirus, nieuwe update

Het was een bijzondere week, waarin het al snel tot me doordrong dat het coronavirus ook Nederland in zijn greep kreeg. Een week waarin ik even moest schakelen, ik de aanloop van patiënten in de praktijk drastisch terug zag lopen en ze nu al erg mis.

Omdat reguliere behandelingen nu niet relevant zijn, en een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid van ons allemaal, is besloten alleen op afspraak open te zijn voor spoedzorg. Achter de schermen is hard gewerkt om video-consulten te kunnen verlenen, iets waar ik tot een week geleden niet over nagedacht had dat dit nog eens zou gaan gebeuren. Ik ben nu aan het testen met video-consulten, zodat ik vanaf maandag kan starten met deze vorm van consulten als het nodig is. Ook heb ik al veel consulten telefonisch gedaan in de afgelopen week en er zijn extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen toegepast binnen de praktijk.

Daarnaast hebben we thuis de eerste ervaringen opgedaan met thuisonderwijs en maken we voor de kinderen gebruik van de noodopvang. Ik heb dagelijks ervaren dat 24 uur per dag nu toch echt te weinig is om mijn to-do-lijst afgewerkt te krijgen. Al met al ben ik trots op het werk wat er deze week verzet is.

In de tijd die ik niet met patiëntenzorg, thuisschool en het bijhouden van het nieuws bezig was, heb ik een nieuwsbrief geschreven voor alle diabetes (type 2) patiënten zodat ik ze via e-learning begeleid in deze periode waarin fysiek contact niet wenselijk is. Alle diabetespatiënten waarvan het e-mailadres bij mij bekend is hebben deze mail (inclusief leerzame en interessante bijlagen en een filmpje) vanavond ontvangen. Voor de diabetespatiënten die nog geen bericht ontvangen hebben: ik benader jullie begin volgende week telefonisch.

Voor alle andere patiënten geldt dat ik op werkdagen telefonisch bereikbaar ben, m.u.v. woensdag- en vrijdagmiddag. Dus als er vragen zijn kunnen jullie me zeker bereiken en indien nodig maken we gebruik van een video-consult. Een e-mail sturen naar info@podotherapiecranendonck.nl kan uiteraard ook.

Ook al zijn jullie nu even uit het oog, jullie zijn niet uit mijn hart! Zorgverlenen doe ik ook als het even wat moeilijker wordt.

Let goed op jezelf en blijf gezond!

Podotherapie wat een vak!

#ikzorg #e-learning #podotherapiewateenvak #podotherapie #diabeteszorg #spoedzorg #trots #ikmaakerhetbestevan #coronavirus #Covid-19 #podotherapeutischezorgincoronatijd

Deel viaShare on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email